Meer fietsrekken aan zuidzijde station

In december 2015 plaatsen ProRail en gemeente Zwolle extra fietsrekken aan de zuidkant van station Zwolle. De afgelopen tijd kwamen er steeds meer signalen dat er te weinig fietsplekken waren rondom het station. 

Vanaf 7 december komen er ongeveer 650 extra fietsrekken bij langs de Hanzelaan, direct naast de stationsuitgang. Deze komen deels in de plaats van de tijdelijke fietsrekken op het Lübeckplein, die ProRail vanaf 7 december gaat weghalen. Daardoor verdwijnen daar 400 plekken. De gebruikers worden de komende weken met posters en fietslabels geattendeerd op de veranderingen en verzocht hun fiets hier vanaf december niet meer te stallen. Ze worden verwezen naar de rekken aan de Hanzelaan en Oosterlaan en de bewaakte zelfservice fietsenstalling aan het Lübeckplein.

Eerste 24 uur gratis
Vanaf 1 december wordt het gebruik van de zelfservice stalling aan het Lübeckplein iedere eerste 24 uur gratis. Als je langer stalt betaal je na die 24 uur € 0,50 per dag. Reizigers die vaker langer dan 24 uur stallen kunnen voor  € 55,- een jaarabonnement kopen.

Back to top button