Meer restaurants en snackbars in Stadshagen

De haalbaarheid van extra cafetaria’s annex eet- en afhaalgelegenheden in Stadshagen wordt in de komende tien jaar positief ingeschat, blijkt uit onderzoek van de gemeente naar de wijk.

Uitgaande van een landelijke gemiddelde norm van 1 cafetaria per 3.500 inwoners zou Stadshagen in de 2025 bij ruim 30.000 inwoners over 8 van dergelijke kleine afhaal & eetgelegenheden kunnen beschikken. In aanvulling op de huidige 2 cafetaria sluiten het onderzoek aan bij een voorzichtige toevoeging van 3 zaken in het hoofdwinkelcentrum. Ook is er ruimte om elders in de wijk nog 2 fastservice-gelegenheden te huisvesten. Te denken valt aan een snackbar annex afhaalrestaurant in een buurtcluster een 1 elders in de wijk.
Voor de toevoeging van het aantal restaurants in het hoofdwinkelcentrum houden wij een bandbreedte aan van 2-4 extra horecagelegenheden. Ter illustratie: een vergelijkbaar groot wijkwinkelcentrum als Vleuterweide in de gelijknamige wijk in Utrecht Leidsche Rijn met een even groot verzorgingspotentieel als Stadshagen beschikt over 7 horecavestigingen (2 fastservice vestigingen (cafetaria en lunchroom) en 5 diverse restaurants). Het winkelcentrum Hanzehuis beschikt nu over 5 horecavestigingen. Dit is uitgezonderd de horeca in het Cultuurhuis waar ook lunch en diner mogelijk is.

Kijk HIER voor het complete onderzoek naar Stadshagen.

Back to top button