Mega-deal in Zwolle: 1000 nieuwe banen door komst van Picnic

Online supermarkt Picnic vestigt een geautomatiseerd fulfilmentcenter op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Het zou duizend extra banen moeten opleveren.

Het Zwolse centrum krijgt een vloeroppervlak van 45.000 vierkante meter en bevat onder meer geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines die door Picnic zelf zijn ontwikkeld.

200.000 gezinnen per week
Het distributiecentrum op Hessenpoort gebruikt de modernste technologie om aan ruim 200.000 gezinnen per week de boodschappen te kunnen leveren. Verdeeld over drie temperatuurzones is er ruimte voor meer dan 400.000 kratten om producten in op te slaan. Door het inzetten van slimme technologie kunnen medewerkers efficiënter en ergonomischer werken. Impact Vastgoed is de ontwikkelaar, CBRE is verantwoordelijk voor de verhuur. In september dit jaar start de bouw.

Robots
‘In het distributiecentrum zullen robotkarretjes rondrijden die de spullen naar medewerkers brengen’, aldus medeoprichter van Picnic Frederik Nieuwenhuys, verantwoordelijk voor de distributiecentra en fulfilmentcenters. ‘Medewerkers hoeven dan de tros bananen alleen nog maar van het voorraadkratje in het klantkratje te leggen.

1000 banen
Hoewel het fc geautomatiseerd is en heel efficiënt werkt, heeft het straks nog steeds veel arbeidskrachten nodig, naar schatting 1000 man. Om deze banen in te vullen gaat Picnic samenwerken met de gemeente Zwolle. Wethouder René de Heer: ‘Wij zijn blij dat na Wehkamp en DHL nu opnieuw een speler van belang hier een vestiging gaat bouwen. Picnic onderstreept met zijn keuze het grote belang van Hessenpoort als grootschalig en strategisch bedrijventerrein voor de regio Zwolle. De goede bereikbaarheid van Hessenpoort is daarbij zeker een belangrijke factor geweest. Met de komst van duizend nieuwe arbeidsplaatsen bevestigt Zwolle zijn positie als tweede banenmotor van Nederland. Ons streven blijft om ieders talent in stad en regio te kunnen benutten.’

Back to top button