Meteen kopzorgen voor PEC Zwolle na nederlaag in openingswedstrijd

Voor 9.000 toeschouwers sloot PEC Zwolle vandaag (zondag) de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen af met een bekend gevoel: teleurstelling. Vitesse won in Zwolle met 0-1.

Niemand die vandaag naar het duel met Vitesse toog en niet een beetje zenuwachtig was. Na een publiekloos voetbaljaar schreeuwden 9.000 supporters PEC Zwolle vandaag tegen Vitesse vooruit. Die aanmoedigingen hielden na twintig minuten niet op toen de gasten uit Arnhem op 0-1 kwamen.
PEC Zwolle jaagde de rest van de wedstrijd op de gelijkmaker, kreeg ook kansen, maar kwam telkens tekort in de afwerking. De ploeg van Art Langeler was als een tandeloze tijger die brullend op zijn prooi afstormt.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Aanvoerder Bram van Polen vertelde in zijn analyses aan ESPN dat hij hoopvol was over het voetbal dat PEC Zwolle had laten zien én hij gaf nog een sneer aan de tegenstander die na de voorsprong leek op een wezel die zich angstig terug trok in zijn hol. ‘Door een fout van ons komen wij om 1-0 achter. De kans die zij creëren, komt niet eens door goed voetbal, maar door fouten van ons. De manier waarop wij ons hebben laten zien aan het publiek ben ik wel blij mee. Maar het is wel een beetje een terugkerend verhaal: je moet jezelf belonen. Ik denk dat we een paar hele goede kansen hebben gehad. We hadden veel drang naar voren. Die gasten hebben er alles aan gedaan om het spel zoveel mogelijk dood te leggen en dat wordt helaas beloond.’

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Karakteristieken PEC Zwolle-Vitesse

PEC Zwolle – Vitesse: 0-1 (0-1).

Toeschouwers: 9.000

Scheidsrechter: Martens

Gele kaarten: Bero en Buitink (Vitesse)

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Paal, Saymak (65’ Reijnders), Kastaneer (65’ Landu), Huiberts (87’ Voet), Tedic, Clement, Strieder (54’ Van den Belt), Kersten en De Wit.

Opstelling Vitesse: Schubert, Openda, Tronstad, Bazoer (39’ Cornelisse), Baden Frederiksen (67’ Darfalou), Oroz Hájek, Gboho (67’ Buitink), Bero Wittek (86’ Yapi) en Manhoef (66’ Dasa).

Scoreverloop:

20’ Baden Frederiksen 0-1

Back to top button