Miljoen euro voor nieuw elan Gasthuisplein

De gemeente gaat maximaal een miljoen euro uittrekken om het Gasthuisplein nieuw elan te geven.

Het Gasthuisplein is nu niet aantrekkelijk door een combinatie van een rommelige
inrichting van het plein (een kakofonie van obstakels), deels gesloten en dichtgeplakte achterkanten van de Diezerstraat, een onaantrekkelijke uitstraling van de verbindingstegen en toenemende leegstand. Het Gasthuisplein maakt nog onvoldoende gebruik van zijn gunstige ligging aan de aanvoerroutes naar de binnenstad, de beschikbare ruimte en de nabijheid van de Diezerstraat en het kernwinkelgebied.

Fietsenstalling
De gemeente zal onder andere onderzoeken of er eenrichtingsverkeer ingevoerd kan worden. De bewaakte fietsenstalling wordt indien mogelijk extra aantrekkelijk gemaakt door deze te combineren met een servicepunt voor fietsers en extra lange openingstijden waardoor deze ook door personeel en horecabezoekers kan worden gebruikt.

Uitstraling
Het plein moet een eigen, herkenbare en eenduidige uitstraling krijgen, die aansluit bij de omliggende straten en stegen waardoor het Gasthuisplein herkenbaar is als apart plein, maar toch past bij de rest van de binnenstad van Zwolle, zoals de Oude Vismarkt en de Nieuwe Markt. Ook wordt er een nieuw groenplan gemaakt.

Back to top button