Home / Hoofdzaken / Miljoenentekort op zorgkosten in Zwolle
Protest bezuinigingen thuiszorg

Miljoenentekort op zorgkosten in Zwolle

De gemeente Zwolle stevent over 2017 af op een tekort van 6 miljoen euro op de zorguitgaven. Dat bedrag bestaat uit 3,5 miljoen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en 2,5 miljoen op de jeugdbudgetten.

Indien er geen maatregelen worden getroffen zal het tekort, volgens de gemeente, in 2018 oplopen tot 8 miljoen euro. Het College van B en W gaat bijsturen, schrijven wethouder Eefke Meijerink (PvdA) en Ed Anker (ChristenUnie). Er wordt gedacht aan een aantal maatregelen. Zo zullen nieuwe beleidsontwikkelingen voorlopig worden aangehouden en zal er kritisch gekeken worden naar de uitvoering van bestaand beleid. De medewerkers van het sociaal wijkteam krijgen de opdracht om vragen voor ondersteuning scherper te beoordelen. Ook wil het College strakker sturen op de contracten en afspraken met zorgaanbieders en onderwijsorganisaties.

22 reacties

 1. Krijg je met al die managers en directeuren,die bij een gezamelijk ziekenfonds niet allemaal nodig zijn en dus minder kosten.Alle asielzoekers die gratis naar dokter en ziekenhuis kunnen heeft Zwolle ook vast miljoenen gekost.

  • Wat dacht je van rommelen met cijfers.
   Een creatieve boekhouder laat geen sporen na en krijgt een mooi bedankje.
   Ik ken er 1, dus zullen er meer zijn.

 2. Gewoon de gemeentebelastingen verhogen
  Probleem opgelost

 3. Iets met budgetteren gemeente Zwolle. Dus het stadhuis maar niet verbouwen. De broekriem aanhalen.

 4. Zou marktwerking in de zorg dan toch niet die beoogde besparingen opleveren?

 5. Krijg je met de CU aan het roer. Totaal niet bezig met aardse zaken.

 6. Je kunt het nooit goed doen. Als je geld over houdt is het ook niet goed

 7. De gemeente zal in overleg moeten treden met politiek Den Haag en haar eigen begroting moeten bijstellen. Dit probleem wordt de komende jaren alleen maar groter door de vergrijzing. Een schone taak voor de nieuwe gemeenteraad.
  Je kunt niet blijven korten op zorg. Sterker nog, er moet sowieso geld bij zodat mensen voldoende kunnen blijven participeren. Dat is was wat Den Haag jaren geleden als beleid heeft ingezet. Dus de pijn verdelen tussen overheid en gemeente en niet bij de mensen die het nodig hebben.

 8. Das dan wat en wel stadhuis voor zoveel miljoen verbouwen van ons centen

 9. Vooral VVD blijven stemmen

 10. Iedereen is er als de kippen bij om het gemeentebestuur de schuld te geven. Voor dit probleem moeten we toch echt naar de landelijke politiek kijken, die hebben namelijk besloten om onder het mom van ‘decentralisatie’ een forse bezuiniging op de zorg erdoor te drukken. Zo is de verantwoordelijkheid bij de gemeente over de schutting gegooid maar is er geen toereikend budget voor vrijgesteld.

  • O ja nou niemand hier vraagt om een bus brug van 23 miljoen ook mijn buurvrouw niet die minder zorg krijgt.
   En wat ligt er nog op de plank?
   Ook zeker vergeten die mislukte waanzinnige gekke versierselen die op de straat zijn aangebracht voor een route richting centrum.
   Kosten ook tonnen weg gegooid geld.

  • Ja bus brug belangrijker dan mensen levens. Bah

 11. Genoeg leegstaande panden ter vervanging te vinden voor stadshuis medewerkers lijkt mij. Tik je die paar miljoentje richting de zorg en onderwijs voor jezelf en de toekomst….iets met ervan leren ofzo.
  Fijne dag verder

 12. Zo nu wordt er voor dik zes miljoen aan een gebouw verspijkerd, als het net zo gaat als bij de bieb dan wordt het misschien nog wel een paar miljoen duurder..en nu moet men nog strenger kijken of diegene die zorg aanvraagt het wel nodig is..Dus men gaat op de zorg beknibbelen en op de gezondheid van de belastingbetaler , omdat er weer eens verbouwd moet worden voor kapitalen , dit maakt me echt furieus…

 13. Laat dat stadhuis dan maar mooi zoals het nu is…

 14. Wat ik wilde zeggen is dus zojuist hier al gezegd……. Ongelofelijk!!!!

 15. Geen stadhuis opknappen dus, steek die kosten ajb in de zorg! Die verdienen het zoveel meer!

 16. Dat wordt dus geen stadhuis verbouwen