Milligerplas krijgt nieuwe voorzieningen

De Milligerplas heeft alles in zich om een Unique Selling Point van Stadshagen te worden, is een van de conclusies uit onderzoek van de gemeente naar de wijk.

In het verlengde van de plannen voor een horeca-paviljoen ter vervanging van het huidige aanbod past heel goed een wellness-voorziening, uniek gelegen aan het water met mooie vergezichten. De Milligerplas is tevens uitermate geschikt voor het faciliteren van sport en bewegen in de openbare ruimte. Dit biedt bij uitstek de gelegenheid in te spelen op de landelijke trend dat men zich steeds minder aansluit bij een sportvereniging en dat sporten en bewegen zich meer afspeelt op individueel niveau. Hierop voortbordurend kan gedacht worden aan het combineren met andere leisure- en ‘beach’ activiteiten.
Waarmee de Milligerplas kan uitgroeien tot een ‘place to be’ voor de inwoners van Stadshagen, Zwolle en wellicht zelfs de regio. Vergelijkbaar met de recreatieplas Bussloo bij Apeldoorn.

Voor Stadshagen bestaan momenteel plannen voor nieuwbouw van een horecapaviljoen van 600 m2 bvo bij de Milligerplas als vervanging van de tijdelijke voorziening.

Kijk HIER voor het complete onderzoek naar Stadshagen.

Back to top button