zaterdag , 2 december 2023

Minder evenementen in Zwolle na jaar vol klachten

De gemeente Zwolle heeft de evenementenkalender voor 2016 vastgesteld. De stad zal minder grootschalige festivals organiseren dan voorheen. 

Dat alles is ook een resultaat van eerdere rechtszaken in de stad tegen geluidsoverlast, vooral georganiseerd door het comité Herrie uit de Stad. Daardoor zullen er in 2016 geen nieuwe dance-evenementen in Park de Wezenlanden komen. Tussen 26 april en 5 mei staat de gemeente op het parkeerterrein van de IJsselhallen nog maar twee, in plaats van drie, dance-evenementen toe.

Wijthmenerplas
Bij de Wijthmenerplas gaan ook in 2016 drie grootschalige evenementen plaatsvinden. Dit zijn twee evenementen van High Energy Events op 14 en 15 mei en het Wildness Festival op 4 juni. Gedurende het jaar kan de evenementenkalender aangevuld worden met nieuw aangemelde evenementen. Deze moeten wél passen binnen de vastgestelde kalender en het evenementenbeleid.

Zwolle heeft wel vergunningen afgegeven voor andere evenementen, bijvoorbeeld voor de Mars voor Jezus die op 2 juli in de binnenstad zal plaatsvinden.

Foto: Oscar Anjewierden | Flickr