Inmiddels 10 gevallen van coronavirus, ook in Coevorden

Minister Bruno Bruins heeft Nederlanders vanmiddag tijdens een persconferentie opgeroepen om thuis te blijven als er lichte klachten aan de luchtwegen zijn én als ze in China, Zuid-Korea, Iran, Singapore én in bepaalde gebieden in Noord-Italië waren.

In Noord-Italië gaat het om de volgende provincies: de Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

Bruins deed zijn oproep, nadat bekend was gemaakt dat Nederland inmiddels tien corona-gevallen kent. Ook werd bekend dat het Beatrixziekenhuis in Gorinchem inmiddels op slot zit, nadat een patiënt ernstig ziek was en werd vastgesteld dat het om het corona-virus gaat.

Lichte klachten
Bruins: ‘We zullen nu ook onze publieksinformatie aanpassen. Afgelopen periode hebben we laten weten wanneer het nodig is om contact met de huisarts te zoeken. Dat was toen: iets van kuchen, iets van koorts in combinatie met een bezoek aan de regio waar het coronavirus zich heeft verspreid. We gaan die omschrijving nu verbreden. Ook als er sprake is van lichte klachten aan de luchtwegen adviseren we mensen thuis te blijven. Ga ook een dag niet aan het werk. Dat doen we ook om de drukte bij de GGD te beperken.’

Inmiddels heeft het coronavirus om zich heen gegrepen in Nederland. Er zijn patiënten uit Tilburg, Diemen, Amsterdam, Coevorden en Delft.

Back to top button