Minister Hugo de Jonge: ‘Coronavariant verspreidt zich ook onder kinderen’

Minister Hugo de Jonge heeft vandaag (woensdag) aangegeven dat de besmettelijker Britse coronavariant zich ook onder kinderen verspreidt. ‘Dat zie je normaal niet en dat is op zichzelf iets om je zorgen over te maken.’ Hij deed zijn uitspraken na een overleg tussen kabinet en experts over de nieuwe mutatie.

Volgens De Jonge zal het kabinet inventariseren wat dit nieuws betekent voor de overige maatregelen. De overweging is dat ook kinderen in de basisschoolleeftijd getest moeten worden op het coronavirus. Eerder bleek eind november een basisschool in Bergschenhoek een brandhaard te zijn geweest voor de nieuwe Britse mutatie van het coronavirus. Zo’n veertig personen raakten besmet, zowel kinderen als personeel. Een jonge docente is overleden.

Scholen langer dicht
Ook uit een onderzoek in het VK blijkt de nieuwe coronavariant vooral in de leeftijdsgroep 0-9 jaar besmettelijker te zijn. Er zijn daar geen aanwijzingen gevonden dat de ziekte ook een ernstiger beloop heeft. Dat geldt wel voor de Zuid-Afrikaanse mutatie van het coronavirus, schrijft het RedTeam. Daar zouden aanwijzingen zijn dat kinderen er ook ernstig ziek van kunnen worden. Het RedTeam adviseert daarom de scholen voorlopig dicht te houden.

Back to top button