‘Een van de mooiste zeges van PEC Zwolle’

PEC Zwolle heeft vanmiddag in eigen huis een klinkende 3-1 overwinning behaald op Feyenoord. Het was voor de Rotterdammers alweer de zevende nederlaag op rij.

Geen kind had PEC Zwolle in de eerste helft aan de gasten. Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer zag keer na keer na keer na keer een Zwollenaar plotseling voor zijn neus verschijnen. Spits Lars Veldwijk was de na een kwartiertje spelen en trof meteen doel: 1-0.

Daarna had de ploeg van Ron Jans het duel al in het eerste bedrijf kunnen beslissen. Veldwijk, Thomas Lam en Queensy Menig kregen allen levensgrote kansen, maar hadden het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant kopte Sven van Beek pardoes een bal achter PEC Zwolle-goalie Mickey van der Hart, waardoor de ploegen wonderlijk weer in evenwicht waren.

In de tweede helft besliste PEC Zwolle het duel alsnog in haar voordeel. Treffers van Veldwijk en Kingsley Ehizibue zorgden voor de 3-1 eindstand. Jans was dolgelukkig met de overwinning, de eerste na vier wedstrijden. ‘Ik heb de spelers gevraagd of ze alles wilden geven. Nou, dat hebben ze gedaan. Dit is een van de mooiste thuisoverwinningen van de laatste jaren.’