Motorclub zou wapens hebben willen meenemen

De reden dat de politie in Zwolle op 11 december optrad tegen de motorbende Trailer Trash Travellers MC was doordat er een ernstig vermoeden bestond dat er wapens aanwezig waren. Dat zegt burgemeester Henk Jan Meijer.

Volgens informatie van de politie zouden er ’s avonds op 11 december 100-200 personen naar de binnenstad willen. Die zouden ook wapens bij zich hebben. Op 20 november en 4 december jl. was Trailer Trash Travellers met 30-35 leden al nadrukkelijk aanwezig in het centrum. Door bezoekers en horecaondernemers in de binnenstad werd deze aanwezigheid als intimiderend en bedreigend ervaren.

Burgemeester Henk Jan Meijer heeft vrijdag 11 december jl. besloten om op grond van artikel 174b Gemeentewet een veiligheidsrisicogebied aan te wijzen van 11 december 2015 21:00 uur tot 12 december 09:00 uur vanwege een ernstige vrees voor het ontstaan van verstoring van de openbare orde door de aanwezigheid van wapens.

Spoedeisende situatie
Er was naar het oordeel van Meijer bovendien sprake van een zodanig onvoorziene en spoedeisende situatie dat hij na overleg met de officier van justitie hiertoe is overgegaan. Omdat onduidelijk was via welke invalswegen de binnenstad door TTT zou worden benaderd heeft de burgemeester besloten om het gehele grondgebied van de gemeente aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied.

Back to top button