Na nachtje slapen gaat gemeente Zwolle rijbewijs regelen

De Zwolse familie die in de VS vast zit doordat hun camper in brand vloog, krijgt nu tóch medewerking van de gemeente Zwolle. Die vertelde eerder dat ze niks voor het gezin kon doen, maar een dag later bleek dat toch niet helemaal zo te zijn.

Zelfs burgemeester Henk Jan Meijer bemoeide zich gisteren met de ophef die in de stad was ontstaan over een gestrande Zwolse familie in de VS. Die hadden een rijbewijs nodig, omdat hun camper in brand was gevlogen. Dat document moest via de gemeente Zwolle geregeld worden, maar die werkten niet mee aan een oplossing. De burgemeester liet zelfs aan bezorgde raadsleden weten dat zijn ambtenaren geen blaam troffen. ‘Op dit moment kunnen wij niet iets betekenen.’

Overleg
Nog geen tien uur later bleek het toch anders te liggen dan de burgemeester naar buiten bracht. De gemeente Zwolle blijkt na overleg met het consulaat en de RDW het nieuwe rijbewijs wél te kunnen regelen voor Zwollenaar Matthijn ten Doeschot. Hij is met zijn vrouw en 2-jarig zoontje op reis door Canada en de VS, maar zag tot zijn grote schrik hun camper uitbranden met daarin alle belangrijke documenten. Een noodpaspoort hadden ze al ontvangen van het consulaat en nu krijgt Matthijn ook zijn nieuwe rijbewijs.

Back to top button