‘Nederland in stevige lockdown als cijfers komende week tegenvallen’

Nederland hangt een stevige lockdown boven het hoofd als de cijfers van corona-besmettingen en ziekenhuisopnames komende week tegenvallen. Dat meldt De Telegraaf op basis van Haagse bronnen.

Vandaag was er opnieuw overleg op het Catshuis tussen leden van het kabinet en andere hoofdrolspelers in de coronacrisis, zoals RIVM-baas Jaap van Dissel. Ondanks de dreigende lockdown zouden er ook lichtpuntjes zijn op basis van de laatste gegevens, waaruit blijkt dat er geen sprake van exponentiële groei meer is, schrijft De Telegraaf.

Als de afvlakking niet zou doorzetten en er opnieuw sprake is van groeiende cijfers van besmettingen en ziekenhuisopnames is er reeds gesproken over nieuwe maatregelen. Dat zou dan weer een lockdown betekenen, zoals ook andere landen die invoeren of dreigen in te voeren.

‘Scholen blijven waarschijnlijk wel open’
Volgens het Algemeen Dagblad zal de nieuwe lockdown betekenen dat er gezelschappen nog maar uit twee personen mogen bestaan (buiten het gezin), dat auto en openbaar vervoer alleen voor noodzakelijke reizen is, dat alle bijeenkomsten worden verboden en dat alle binnensporten geen doorgang meer mogen vinden. Scholen zouden naar alle waarschijnlijkheid wél open mogen blijven, net als de winkels. Bewoners van verpleeghuizen zouden in ieder geval één bezoeker mogen ontvangen.

Back to top button