‘Nederland tóch naar steviger lockdown’

Het kabinet gaat de coronamaatregelen tóch uitbreiden. Dat melden diverse media op basis van Haagse bronnen. De nieuwe steviger lockdown zou donderdag al ingaan.

In de nieuwe plannen zouden musea, bibliotheken, bioscopen en theaters voor minstens twee weken de deuren moeten sluiten. Ook zal het maximum mensen dat op straat samen mag komen worden verlaagd van vier personen naar twee personen die niet deel uitmaken van een huishouden. Dat melden zowel RTL Nieuws als De Telegraaf op basis van bronnen in Den Haag.

Frictie in kabinet
Volgens RTL Nieuws zou er binnen het kabinet frictie zijn ontstaan. Premier Rutte, vice-premier De Jonge en minister Van Ark (Volksgezondheid) wilden zelfs een volledige lockdown van Nederland, waarbij ook de detailhandel, op slot zou gaan. Dat stuitte op hevig verzet van andere ministers.

Regionale avondklok
Wel hangt er nog de mogelijkheid voor regionale beperkingen boven de nieuwe plannen. Er zou per gebied bekeken moeten worden of daar wél een algehele lockdown kan worden afgekondigd of in ieder geval een avondklok kan worden ingesteld.

Morgen (dinsdag) zal er een persconferentie zijn van premier Rutte en minister De Jonge.

Back to top button