Nelleke Vedelaar wil landelijke PvdA redden

De Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar heeft zich kandidaat gesteld om Hans Spekman op te volgen als partijvoorzitter van de PvdA.

Vedelaar wil haar eigen partij drastisch veranderen, waarbij lokale afdelingen meer grip moeten krijgen op het beleid van de Tweede Kamer-fractie. Ze heeft een manifest opgesteld dat te lezen is via: nellekevedelaar.nl

Geen vertrouwen in PvdA
Volgens Vedelaar kwam de verkiezingsnederlaag van de partij niet doordat de PvdA haar eigen beleid niet goed had uitgelegd bij de kiezers. ‘Wat gingen we onderuit op 15 maart dit jaar. Met onze neus op de feiten. Niet omdat we niet goed genoeg uitgelegd hebben wat we bereikt hebben in dit kabinet. Niet omdat zetelverlies nou eenmaal het lot is van een partij die in crisistijd verantwoordelijkheid neemt. Maar omdat mensen die zich in hun bestaanszekerheid bedreigd voelen, niet meer het vertrouwen hebben dat de Partij van de Arbeid er voor hen is’, is haar analyse.

Geliefd, maar ook kritiek
Vedelaar is de bekendste politicus in Zwolle, geliefd bij velen door haar ‘normale’ manier van omgang met mensen. Niettemin kreeg haar beleid, voornamelijk de harde bezuiniging op het sociaal domein, de oplopende armoede in de stad en de contractverlening van Welzorg, ook veel kritiek vanuit de oppositiepartijen.

Op 7 oktober wordt de nieuwe voorzitter bekend gemaakt. ‘Tijdens de campagneperiode blijft Vedelaar haar werk als wethouder van Zwolle zo goed als mogelijk doen’, aldus een verklaring van de gemeente Zwolle.

Back to top button