zaterdag , 30 september 2023

Nepagenten bestelen vrouw (86) in Assendorp

uniform_politie6Twee mannen die zich als agenten voordeden, hebben donderdag 18 juni geld en sieraden gestolen van een 86-jarige vrouw uit Zwolle. De politie is op zoek naar getuigen.

De mannen belden rond 15.15 uur aan bij de woning van de vrouw aan de Molenweg in Zwolle en legitimeerden zich als politiemedewerkers. De vrouw liet de mannen binnen die vertelden dat ze haar wilden waarschuwen voor inbrekers. Ze verzochten haar om haar geld en sieraden te halen. Voordat de vrouw er erg in had, gingen de mannen er met het geld en de sieraden vandoor.

Van de mannen is het volgende signalement bekend:
Beide mannen hadden een Nederlands uiterlijk spraken accentloos Nederlands. Ze waren tussen de 25 en 45 jaar oud. Eén man was ongeveer 1.70m lang en had een normaal postuur. Deze man droeg een donkerkleurig kostuum/pak. De andere man was iets langer en breder. Ook hij had een donkerkleurig kostuum/pak. Deze man had een bril.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u deze twee mannen gezien, of bent u zelf slachtoffer van een dergelijke babbeltruc, neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900 8844.

Babbeltruc
De politie wil mensen, met name ouderen, waarschuwen voor dergelijke oplichters die met een zogeheten babbeltruc zich naar binnen praten en geld, sieraden en bankpassen stelen.