Nieuw busstation Zwolle gaat zondag in bedrijf

Op 17 februari gaat het nieuwe busstation aan de zuidkant van station Zwolle (zijde Hanzelaan) in bedrijf. Vanaf die datum vertrekken er dagelijks 1.800 busritten van deze locatie: 1.200 via de nieuwe Schuttebusbrug en 600 via de Hanzelaan.  Ook de taxistandplaatsen verhuizen per deze datum mee naar de zuidzijde.  

Het busstation wordt verplaatst omdat het steeds drukker wordt en de huidige locatie aan de noordkant van het treinstation de toename van het bus-, auto-, fiets- en voetgangersverkeer niet meer aan kan. Met ingang van 17 februari 2019 gaat ook de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in. De nieuwe dienstregeling is de vinden op de websites van de busvervoerders (https://www.syntusoverijssel.nl/ en https://www.connexxion.nl/). Tip voor reizigers, plan voor vertrek uw reis via 9292.nl 

Toegang reizigerstunnel
Reizigers die vanaf het nieuwe busstation richting het centrum willen, kunnen via de bestaande reizigerstunnel lopen. In de tunnel staan toegangspoortjes. Deze poortjes zijn te openen met een OV-chipkaart waar een ‘Vrij reizen product’ op staat óf ‘saldo’: minimaal 10 euro voor de Blauwnet poortjes en 20 euro voor de NS poortjes. Reizigers kunnen ook in de kaartautomaat een eenmalig passagerecht voor het station op hun OV-chipkaart kaart laden, een verdere uitleg leest u op:  https://www.syntusoverijssel.nl/nieuws/busstation-zwolle-verhuist-naar-de-zuidzijde.

Niet in bezit OV-chipkaart?
Reizigers die een kaartje in de bus hebben gekocht en richting het centrum willen, maar niet in het bezit zijn van een OV-chipkaart, kunnen een bus richting het centrum nemen en uitstappen bij Centrumhalte Katwolderplein. Ook kunnen zij naar de binnenstad wandelen via de Van Karnebeektunnel of bovenlangs over de monumentale blauwe Hoge Spoorbrug. Op termijn kunnen busreizigers ook via de passerelle lopen, een openbaar toegankelijke voetgangersverbinding over het spoor. De toekomstige passerelle krijgt een directe toegang tot het busstation. 

Een reactie

  1. Op de foto zie ik allemaal oude autobussen. Kan iemand vertellen onder welke omstandigheden die foto is gemaakt?

Back to top button