Nieuw festival in Zwolle, vol met lokale bandjes

Op zaterdag 18 en zondag 19 september vindt de eerste editie plaats van Festival Zwetsen & Kletsen. Een eerste productie, van de in maart 2020 opgerichte Stichting Wildebras. Park de Hogenkamp, gelegen in Dieze Oost, vormt dan het podium voor een cultureel programma voor jong en oud. 

‘We hadden een droom, om een plek te creëren waar met name Zwolse creatieve makers hun product, hun kunst of hun kunde kunnen tonen aan een divers publiek’, aldus Frank Groenewegen, voorzitter van Stichting Wildebras. Er is als locatie gekozen voor Park de Hogenkamp, gelegen in het stadsdeel Dieze Oost, omdat juist dit stadsdeel wel een sociale boost kon gebruiken, zo bleek uit het meest recente buurt voor buurt onderzoek, dat periodiek wordt uitgevoerd door Gemeente Zwolle.

Zwolse bands
‘We zijn overweldigd wat betreft animo’, geeft Frank aan. ‘Er was schijnbaar behoefte aan’. Bekende Zwolse upcoming bands en singer songwriters hebben zich verbonden aan het nieuwe festival, zoals: Joey’s Midnight Club, Robin Scherpen, Chef Defect (zie foto), Glass Wolf, Hiigo en Nebenschau.

Lekker eten
Ook is er voldoende aandacht voor lekker eten en drinken. De mooiste, soms op zolderkamer gebrouwen speciaalbieren, kunnen worden geproefd op het bierplein. Foodies kunnen hun hart ophalen bij de diverse lokale aanwezige foodtrucks, gesitueerd naast de pop up stadsmoestuin, waar tevens een stekjesruilmarkt plaats zal vinden.

Tickets
De organisatie van het festival, mag in overeenstemming met Gemeente Zwolle, per dag 1500 kaarten uitgeven. In de praktijk komt dat neer op een middag- en avondprogramma, waarbij de middag tevens ook erg geschikt is voor kinderen. Tickets zijn voor €2,75 (incl. consumptie) online verkrijgbaar via www.zwetsenenkletsen.nl 

Back to top button