Nieuw initiatief in Zwolle: help mondkapjes maken

Om de gezondheidszorg te ondersteunen beginnen Karin van Oosten (Zwolle) en Aniek Bakker (Amsterdam) een platform om mondkapjes te produceren en verspreiden in Zwolle vanuit Karin van Oosten Naailab. Ze zijn een crowdfunding gestart. Doneer hier.

Deze mondkapjes zijn in samenwerking met huisartsen bedacht én recyclebaar! De mondkapjes worden gemaakt door vrijwilligers en gedoneerd aan zorginstellingen in Zwolle en omgeving die een tekort aan mondkapjes hebben. ‘Samen helpen we de zorgverleners!

Mocht je op wat voor manier willen helpen:

*pakketje ophalen 40 stuks om thuis te maken (instructievideo aanwezig)
*binnen je netwerk delen
*doneren, met een bijdrage van 2,00 euro per persoon zijn wij enorm geholpen. Van dit geld kunnen wij stof aanschaffen voor de mondkapjes!

Kijk hier voor meer info. Wil je helpen? Of heb je mondkapjes nodig? Mail naar: karin@karinvanoosten.nl

Reacties

 1. Is het mogelijk om mondkapjes te maken als er in huis lmensen zijn die hoesten en proesten. Deel van de mensen neemt het niet zo serieus. Dus vraag mij af hoe veilig het is. Ik zou zelf gráág willen helpen, maar hier zit iedereen te proesten en moeten van de huisarts. Welke criteria houden jullie daar voor aan?

 2. heb dit gekopieerd naar mijn facebook
  hoop dat ik jullie hier mee kan steunen ,
  geweldig dat jullie dit doen
  en dat jullie veel reacties mogen krijgen ,
  mvg Herman

  1. Typisch zo’n knutsel initiatief, dat leuk lijkt, maar eigenlijk veel meer schade berokkend dan de goedbedoelde initiatief nemers vooraf bedenken.

   Voldoet het product aan alle strenge medische eisen?

   NEN-EN 149: 2001+A1:2009 Ademhalingsbeschermingsmiddelen – Filtrerende halfmaskers ter bescherming tegen deeltjes – Eisen, beproeving, merken
   NEN-EN 14683:2019+C1:2019 Medische gezichtsmaskers – Eisen en beproevingsmethoden

Back to top button