Nieuw record aan besmettingen in Zwolle, forse stijging onder ouderen

Er is ook in Zwolle een nieuw record aan besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Liefst 31 Zwollenaren testen in 24 uur positief op COVID-19. Niet eerder waren er zoveel nieuwe besmettingen binnen een dag vastgesteld.

Ook gaf de regio IJsselland, waartoe Zwolle behoort, de nieuwe gegevens over patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Daaruit blijkt dat er een sterke groei is bij de oudere leeftijdscategorie (61+ jaar). Ook in het rioolwater in Zwolle is een enorme stijging te zien van virusdeeltjes. Dit is een methode die het RIVM gebruikt om te kijken naar de aanwezigheid van het virus op lokaal niveau. De waarde van Zwolle ligt op 2.305, het gemiddeld is 1.295,63.

Nederlandse patiënten naar Duitsland
Inmiddels heeft Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, bekend gemaakt dat de eerste Nederlandse patiënten morgen (vrijdag) of zaterdag zullen worden overgebracht naar ziekenhuizen in Duitsland om op die manier de druk in Nederlandse ziekenhuizen te verlichten.

Intensive care
Want ook het aantal patiënten dat in het hospitaal belandt met COVID-19 neemt snel toe. Er liggen 51 meer coronapatiënten in de ziekenhuizen dan gisteren. Het totale aantal bedraagt nu 1526. Op de ic’s zijn  in een dag tijd 12 nieuwe patiënten met corona opgenomen, in totaal liggen er nu 313 covidpatiënten.

Back to top button