Nieuwbouw Van der Capellen kost 3 miljoen euro méér dan gedacht

De gemeente Zwolle moet bijna drie miljoen euro extra bijpassen voor de nieuwbouw van de Van der Capellen SG. De kosten lopen onder andere op door de oorlog in Oekraïne, schrijft het gemeentebestuur.

in 2020 leek het door de gemeente beschikbaar gestelde krediet van 21.264.000 euro voldoende om het nieuwbouwproject van de Van der Capellen SG te realiseren. Dat blijkt nu een misvatting. Door de oorlog in Oekraïne zijn de kosten dusdanig gestegen dat er meer geld bijgelegd moet worden. Deze verhoging van de kostprijs komt voor rekening van de gemeente. Uiteindelijk moet de gemeenteraad toestemming geven voor de extra miljoenen. Doet ze dat niet, dan kan de bouw niet worden afgerond.

Extra kosten warmtepomp
Naast de kostprijsverhogende omstandigheden die zijn ontstaan als gevolg van de oorlog in Oekraïne is het scenario voor de tijdelijke warmtevoorziening herzien dat nodig is om te komen tot een duurzaam systeem dat gasloos is en vrij van stikstofuitstoot. Deze herziening leidt tot ook nog eens tot aanvullende meerkosten voor een bedrag 460.000 euro.

Back to top button