Nieuwe baan: wat doe je met het extra salaris?

Heb je bij je huidige baan meer salaris gekregen (opslag dus) of heb je een nieuwe baan gevonden die meer salaris gaat opleveren? Als het goed is, heb je dan voortaan elke maand extra geld dat je kunt uitgeven. Maar is het niet een goed idee om dat extra geld te sparen of in elk geval een deel daarvan? Er zijn in elk geval meer dan genoeg mogelijkheden om je extra salaris slim (qua rendement of plezier) te besteden. Ontdek hier wat je allemaal zou kunnen doen.

Een huis kopen of huren?

Het kan best zijn dat je al een tijdje op zoek was naar een nieuw huis, maar niet genoeg salaris op jaarbasis verdiende om een hypotheek rond te krijgen. Met het hogere salaris is het misschien ineens wel mogelijk. Hetzelfde geldt voor huurwoningen: daar moet je ook altijd voldoen aan een bepaalde inkomenseis. Hoe mooi zou het zijn als je de gevraagde drempel nu wel ineens zou halen met je nieuwe inkomen?

Gewoon lekker sparen

Het is niet altijd makkelijk om elke maand geld opzij te zetten. De meeste mensen willen wel, maar vaak gebeurt er toch weer iets in een maand waardoor je dat geld toch ergens anders voor nodig hebt. Maar met extra inkomen is dit wellicht wel haalbaar voor je. Denk goed na van tevoren waarvoor je wilt sparen. Heb je een extra buffer nodig voor de zojuist genoemde onvoorziene tegenvallers? Of wil je op termijn een grote uitgave doen zoals een nieuwe auto, camper of caravan? 

Zet geld weg voor je pensioen

Slim met geld omgaan betekent ook aan de toekomst denken. Daarom is het altijd een goed idee om zo vroeg mogelijk te beginnen met sparen voor je pensioen. Als je nu al begint met een klein bedrag per maand, heb je daar als je met pensioen gaat heel veel profijt van. Ga dus slim met je geld om en investeer in een zorgeloze toekomst (op geldgebied).

Nu genieten: ga lekker op vakantie

Als je een hoger salaris krijgt, voelt dat heerlijk. En het werkt op vele vlakken door. Zo zal ook je vakantiegeld hoger uitvallen op het moment dat je een hoger bruto maandloon krijgt. Misschien is het daarom wel een leuk idee om vooral in het nu te leven en nu te genieten! En je extra geld uit te geven aan een heerlijke vakantie. Dan moet je alleen nog wel even checken bij je nieuwe baas of je zo maar even weg kan…

Back to top button