vrijdag , 1 maart 2024

Nieuwe beelden overvaller tankstation Zwolle

Overvaller tankstation ZwolleDe politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de overvaller van het Total tankstation aan de Dijkstraat in Zwolle, vlakbij het centrum. Eerder werd er een verdachte opgepakt, maar die is weer op vrije voeten gelaten. In het programma Opsporing Verzocht vroeg de politie vanavond (dinsdag) nogmaals om hulp bij het oplossen van de zaak.

Op vrijdagavond 12 december 2014 rond 20.00 wordt het Total tankstation aan de Dijkstraat in Zwolle overvallen. Hij legt een vuurwapen op de balie en zegt dat de medewerkster al het geld uit de kassa moet geven. Hij propt alles snel in zijn zakken en vertrekt.

Coffeeshop
Drie kwartier eerder, rond 19.15 uur, was de dader ook al in de tankshop. Hij droeg een jas met capuchon en met een wit logo op zijn borst. De politie wil graag weten welk logo dit is. Met het geld uit de kassa loopt hij rechtstreeks van het tankstation naar de coffeeshop aan de Derde Bredehoek. Daar belt hij met een geleende telefoon een taxi.

Deventer
De taxichauffeur meldde zich gelukkig meteen bij de politie toen hij een burgernetoproep kreeg over de overval op het tankstation. Zijn klant was hem namelijk heel goed bijgebleven omdat de man helemaal van Zwolle naar Deventer gebracht wilde worden. De overvaller kan dus een band met Deventer hebben of daar zijn gezien.