Nieuwe coalitie wil parkeertarieven in Zwolle verhogen

De parkeertarieven in de binnenstad zullen omhoog gaan. Dat blijkt uit het coalitieakkoord dat de ChristenUnie, GroenLinks, D66 en het CDA vandaag (woensdag) hebben gepresenteerd.

Duidelijk wordt dat de kosten voor de investeringen in de (binnen)stad worden gelegd bij de ondernemers, de inwoners en de toeristen. Zo zal het nieuwe College de parkeertarieven in de binnenstad gaan verhogen. Ook ondernemers in het centrum zullen meer (precario)belasting moeten betalen en toeristen moeten ook dieper in de buidel tasten door een verhogingen van de toeristenbelasting.

Bij de VVD, die na twaalf jaar meebesturen niet meer in het College zit, is met verbijstering gereageerd op de plannen. ‘Er komt veel op ondernemers in Zwolle af. Schulden en huurachterstanden door corona. Prijsstijgingen. Minder investeringsvermogen. Economische onzekerheid. En wat besluit de nieuwe coalitie? Lastenverzwaringen. Onnodig en oneerlijk voor Zwolse retail, horeca en mkb’, laat fractievoorzitter Johran Willegers weten.

Back to top button