woensdag , 21 februari 2024
Fietsenstalling Rodetorenplein

Nieuwe fietsenstalling Rodetorenplein geopend

De nieuwe gratis en bewaakte fietsenstalling op het Rodetorenplein is vandaag geopend. De stalling biedt ruimte aan 200 fietsen.

Later wordt er een beheerdersgebouw aan toegevoegd met daarin een toilet voor mindervaliden en een oplaadpunt voor elektrische fietsen.De stalling is bewaakt een half uur voor opening van de winkels tot een half uur na sluitingstijd. Dat geldt ook op koopzondagen. Buiten deze tijden is de stalling wel toegankelijk maar niet bewaakt.

Ruim 200 duizend euro
Om de fietsenstalling een mooie en nette aanblik te geven, krijgt de fietsenstalling een groene haag als omheining. Deze wordt later dit najaar in het plantseizoen aangelegd. De gemeente wil ruim 200 duizend euro extra uitgeven aan het parkeerbeleid voor fietsen in de binnenstad.

Gastvrijheid
De aanleg van de bewaakte fietsenstalling is een van de acties uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2020. Gastvrijheid vormt daarin de rode draad. Gastvrijheid is de kunst om mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. En dat is wat Zwolle met haar binnenstad voor ogen heeft. Zwolle heeft dan ook de ambitie dat het Zwolse stadshart in 2020 een bestendige plek heeft in de toptien van meest gastvrije steden.