zondag , 25 februari 2024

Nieuwe huurwoningen aan Schubertstraat in Holtenbroek

Het contract voor de bouw van 27 sociale huurappartementen aan de Schubertstraat is getekend. Naar verwachting start de bouw voor januari 2021 en wordt het appartementencomplex eind 2021 opgeleverd. In het voorjaar van 2021 worden de woningen via de www.dewoningzoeker.nl aangeboden.

Het appartementencomplex, wordt gerealiseerd naar een ontwerp van LKSVDD architecten, is geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens bestaat uit vier bouwlagen en biedt plaats aan 27 appartementen. De appartementen van circa 70 m2 worden gebouwd op de plek van de voormalige basisschool aan de Schubertstraat 39.

Circulaire oplossingen
Het nieuwe appartementencomplex wordt duurzaam en er is gekozen voor verschillende circulaire oplossingen. Zo worden de stoeptegels die voorheen op het schoolplein lagen, gebroken en verwerkt in de plint van het appartementencomplex. De hoofdentree wordt bekleed met gebruikte houten latten. De keuken, badkamer en het toilet worden gerealiseerd met circulaire producten. De bergingsdeuren krijgen allemaal een circulair slot en een circulair binnenkozijn dat is vervaardigd uit gebruikt (balk)hout. Ook aan de energiezuinigheid van het gebouw en de appartementen is gedacht, waarbij wooncomfort voor de bewoners een belangrijk uitgangspunt was. De installatie bestaat uit een ventilatiewarmtepomp en pv-panelen en is gemakkelijk te bedienen.