Nieuwe kunst op plein voor Waanders in de Broeren

Op het plein voor boekwinkel Waanders in de Broeren zijn twee sculpturen geplaatst van de Zwolse kunstenaar Ronald A. Westerhuis.

Wim Waanders, eigenaar van de boekwinkel, opperde eerder al dat hij kunst van Westerhuis voor zijn pand wilde hebben. Dat is nu ook gebeurd, hoewel het niet gaat om het beoogde 12-meter lange ontwerp Liquid dat ook op Lowlands te zien is geweest. Nu staan er twee stalen sculpturen, het handelsmerk van Westerhuis.

De kunstenaar zelf is verheugd. ‘Ik ben er echt blij mee. Na alle debacles van kunst in de openbare ruimte in Zwolle is dit een voorbeeld hoe het wél kan. Ik heb veel hulp en medewerking gehad van de gemeente en de ondernemersvereniging bij het Broerenkwartier. De ontwerpen behoren tot mijn nieuwe serie en ik ben blij dat ze een plek in de binnenstad hebben gekregen.’ Liquid blijft ook voor Zwolle behouden. ‘Dat zal voor de Cibap komen te staan. Het was geen haalbare kaart op dat voor Waanders in de Broeren te plaatsen’, aldus Westerhuis.

MH17
De Zwollenaar is wereldwijd bekend om zijn grote roestvrij stalen ontwerpen. Nabestaanden van de ramp met de MH17 hebben hem ook uitgekozen om het herdenkingsmonument te maken.

Kunst bij Waanders van Ronald A. Westerhuis Kunst bij Waanders van Ronald A. Westerhuis

Back to top button