Eigenaren Librije: ‘Personeel is in Nederland heel duur’

Jonnie en Thérèse Boer denken dat de nieuwe Librije een tent wordt van het ‘allerhoogste niveau.’ Dat door de verhuizing de helft van de werknemers op straat komt te staan is onontkoombaar. ‘Laten we eerlijk zijn, personeel is in Nederland gewoon heel duur.’

Er komt een perenboom in het restaurant. En bijenkasten op het dak. En een acht meter lange eikenhouten boom waaraan de chefs aan het werk zijn. De nieuwe Librije wordt volgens Jonnie en Thérèse Boer een ‘organisch ding’, vertellen zij in een interview met Misset Horeca.

Te gehandicapt
Voor aanvang van Chefs Revolution maakten het Zwolse echtpaar hun plannen bekend om de huidige locatie van De Librije, aan de Thorbeckegracht, te verlaten en in te trekken bij Librije’s Hotel. ‘We waren er klaar mee’, zegt Jonnie Boer. Het was duidelijk tijd voor iets anders. ‘Het oude pand was te gehandicapt.’

‘We kunnen nóg beter’
Op de nieuwe locatie kan De Librije weer met zijn tijd mee. Jonnie Boer: ‘De gastronomie verandert. Wij begonnen 25 jaar geleden ook heel anders. Toen hebben we stappen gemaakt, en nu gaan we ook weer stappen maken. Ik denk dat we nóg beter kunnen.’

Foto: The Flemish Primitives | Flickr | Creative Commons