Nieuwe locatie voor (dance)festivals in Zwolle

Zwolle heeft een locatie op de Hessenpoort aangewezen als plek waar grote (dance)festivals in de stad mogen plaatsvinden. Nu is daarvoor alleen het terrein naast Scania beschikbaar.

In 2015 heeft de gemeente het bestaande evenementenbeleid geƫvalueerd. Na veel klachten en rechtszaken is daarna besloten besloten dat in park de Wezenlanden vanaf 2017 dancefeesten niet langer toegestaan zijn.

[advpoll id=”52″ title=”Poll” width=”270″]

Scania
Organisatoren van (dance)festivals kunnen sindsdien terecht op het terrein op Voorsterpoort, naast Scania. Daar zullen dit jaar twee dance-events plaatsvinden: Kingsdance op 27 april en Dance4Liberation op 5 mei. Dit is een verhard terrein, voor festivals die een groenere setting zoeken is er geen goed alternatief. Daarom hebben b en w een aanvullende locatie gezocht en gevonden aan de oostzijde van Hessenpoort (zie kaart).

Drie jaar
Dit deel van Hessenpoort krijgt daarom tijdelijk een andere invulling. Dat kan, omdat de eerstkomende jaren nog niet alle beschikbare ruimte wordt benut voor nieuwe bedrijven. De gemeente stelt de locatie voor drie jaar beschikbaar en wil hier met een pilot ervaring op doen. Het terrein ligt ver genoeg van woningen (tenminste 500 meter) en heeft daarmee voldoende geluidsruimte voor grote festivals.

Back to top button