Nieuwe Scania Super Truck rolt in Zwolle van de band

Scania Production Zwolle is overgegaan op de productie van een nieuwe truck: Scania Super. De Scania Super beschikt over een nieuwe aandrijflijn en is duurzamer dan zijn voorganger. De eerste nieuwe trucks rolden vandaag (dinsdag) van de productielijnen.

Scania Production Zwolle maakt trucks op twee productielijnen: de Castorlijn en de Polluxlijn. Op maandag 21 november werden de laatste NTG-trucks op beide lijnen geproduceerd. Hiermee kwam er na vijf jaar een einde aan het NTG-productietijdperk in Zwolle én in Europa. De Scania fabrieken in Södertälje (Zweden) en Angers (Frankrijk) stapten al eerder over op het Scania Super programma. Scania Production Zwolle was de laatste producent van het NTG-programma in Europa.

Na een korte ombouwperiode kwam er vandaag (dinsdag) de eerste Scania Super-trucks van de lijn. ‘Een feestelijk moment en een mooie stap in de transitie naar duurzaam transport’, schrijft het bedrijf in een verklaring. Scania Super omvat onder andere een nieuwe 13-liter motor en een nieuwe versnellingsbak, achteras en tank. Dit zorgt samen voor een brandstofbesparing van 8%.

Back to top button