woensdag , 7 juni 2023
Xeintuurbaan 15 wordt de nieuwe testlocatie in Zwolle voor corona
De testlocatie voor corona ligt in Zwolle aan de Ceintuurbaan.

Nieuwe testlocatie voor corona aan Ceintuurbaan 15

Op woensdag 1 juli opent de GGD een nieuwe testlocatie op het coronavirus aan de Ceintuurbaan 15 in Zwolle. Deze locatie komt in de plaats van de huidige locatie aan de Boerendanserdijk 41b. Daar bleek onvoldoende parkeergelegenheid te zijn.

Dit betekent dat vanaf 1 juli alle testen op het coronavirus in Zwolle plaatsvinden aan de Ceintuurbaan. De locatie aan de Ceintuurbaan beschikt over een eigen parkeerplaats waardoor er genoeg ruimte is voor bezoekers van de testlocatie om.

Sinds begin juni kan iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het nieuwe coronavirus getest worden. Dit is bepaald door de landelijke overheid. Met de test kun je – als je klachten hebt – zien of je besmet bent met het coronavirus. GGD IJsselland heeft hiervoor vier testlocaties in de regio IJsselland ingericht: in Deventer, Ommen, Steenwijk en Zwolle. Door veel mensen te testen, kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen bij een positieve test. Op deze manier kunnen we het virus bestrijden. Er is nog geen test beschikbaar om te zien of je al besmet en ziek bent geweest.

Aanmelden voor een test

Heb je klachten die doen denken aan corona? Laat je dan testen op het coronavirus, zodat je weet waar je aan toe bent. Bel hiervoor met het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202. Als je besmet bent dan doen wij bron – en contactonderzoek. Ben je erg ziek? Bel ons dan via 088 443 03 70. We overleggen met je of we je beter thuis kunnen testen. Kijk voor meer informatie over het coronavirus en het testen op www.ggdijsselland.nl.