Zelfs de straatmuzikant speelt weer in de Diezerstraat

In aanloop naar versoepelde coronaregels lijken de contouren voor die nieuwe werkelijkheid vandaag al enigszins zichtbaar in de binnenstad, waar zelfs de straatmuzikant weer het vertrouwen heeft om een paar euro’s te verdienen.

Restaurants open, de kapper gaat weer knippen, de terrassen schuiven naar buiten. Premier Mark Rutte zal vanavond (woensdag) perspectief bieden door een aantal versoepelingen aan te kondigen. In de voormiddag van het besluit, loopt de Zwolse binnenstad al redelijk vol.

Wie een kijkje neemt ziet daar de nieuwe werkelijkheid. Jongeren die in rijen voor hun favoriete winkel staan, gecoiffeerde dames wachten netjes bij de Rituals, gezinnen staan op anderhalve meter afstand voor Talamini te snakken naar een ijsje. En oh ja, de H&M is ook weer open, met een strenge mevrouw aan het begin van de winkel die handgel uitreikt en toezicht houdt op de anderhalve meter afstand.

Op de straten blauw en gele tape, afgezet op anderhalve meter. Vakken waar mensen in staan, maximaal twee tegelijk, óók de ongeduldige pubers houden zich eraan. En dan, in het midden van de Diezerstraat speelt de straatmuzikant, zelfs hij heeft weer vertrouwen een paar euro’s te verdienen.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Hoe beleven Zwollenaren deze periode en hoe kijken zij naar de toekomst? Doe hier mee met onze enquête.[/box]

Back to top button