Nieuwe winkels open in centrum Zwolle

De leegstand in het Broerenkwartier wordt langzaam opgelost. Vandaag (donderdag) opende trekpleister Pistache haar deuren in het oude pand van Waanders.

Pistache is Zwolle’s hotspot voor wie houdt van verrassingen, zegt de winkel over haarzelf. Bij binnenkomst voelt de beleving inderdaad anders aan dan anders. Een koffiehoek, een snoepwinkeltje, oude grammofoonplaten, een kapper op de tweede verdieping, trendy kleding. Het is precies de opzet van de mixstore, een verscheidenheid aan artikelen en diensten. Bij Pistache vind je een doordachte mix van trendy merken. Van sieraden, boeken en gadgets tot muziek, lifestyle, food en fietsen. De muziek van Van Morrison op de achtergrond maakt wat ons betreft het concept helemaal af.

Pistache Zwolle Pistache Zwolle Pistache Zwolle

Kunstgalerij
Maar ook andere panden in de omgeving zijn weer bewoond. Een kunstgalerij is de buurman van Pistache en even verderop zit Project 5, een interieurwinkel 2.0. Ook US Candles, een kaarsenwinkel uit de VS, heeft zich inmiddels gevestigd in het Broerenkwartier.

Broerenkwartier

Spookgebied
Wie echter een paar meter doorloopt naar de Weeshuispassage (het overdekte gedeelte naar de V&D) ziet echter alleen maar meer leegstand. Dat gedeelte van Zwolle lijkt langzaam een spookgebied te zijn geworden.

Weeshuisstraat Zwolle

Back to top button