Ajax laat PEC Zwolle kansloos

PEC Zwolle had zondagmiddag in eigen huis niets in te brengen tegen koploper Ajax. De Amsterdammers wonnen met 0-2 en daar mochten de Zwollenaren eigenlijk nog heel blij mee zijn.

Verwondering in de kleedkamer bij PEC Zwolle, na 45 minuten spelen. In de eerste helft was de thuisploeg geen schim meer van het team dat Ron Jans en zijn staf de laatste jaren hebben gesmeed. Ajax overliep de Zwollenaren op alle fronten. Het enige lichtpuntje was dat de koploper in de Eredivisie slechts één treffer liet noteren, een doelpunt van Amin Younes na volledig mistasten van PEC-doelman Kevin Begois.

‘Dat was PEC Zwolle niet’, vond Jans over de eerste helft. ‘We probeerden wel druk te zetten, maar dat ging na de eerste minuut 44 minuten lang niet goed. Alle tweede ballen waren voor Ajax en bij ons liep de achterhoede te ver naar achteren. En in balbezit, en dat vind ik misschien wel het ergste, was het ook heel slecht. We gaven alleen maar blinde ballen naar voren.’
In de tweede helft ging het iets beter, maar nooit maakte PEC Zwolle aanspraak op punt(en). Toch duurde het nog tot de 86e minuut dat Ajax de wedstrijd definitief op slot gooide toen Thulani Serero de eindstand op 0-2 bracht. ‘Het was voor rust dramatisch. Na de pauze was het een stuk beter, maar Ajax was een klasse beter’, analyseerde aanvoerder Bram van Polen.