Opgroeien valt niet mee op Boerenmarkt bij de Librije

De BOERenmarkt XL is in Zwolle begonnen. Het voelt een beetje als rondlopen in Saint-Tropez zonder strand. Of paraderen op Royal Ascot zonder paarden. 

Bezoekers kunnen vandaag én morgen kennismaken met een dertigtal (wijn)boeren en verschillende ambachtelijke leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer van De Librije. Het levert veel geïnteresseerden op, ook uit het buitenland. Amerikaanse accenten wisselen Franse tongval af. Op terrassen bij Librije’s Hotel, het nieuwe onderkomen van De Librije, zitten gefortuneerde gepensioneerden aan wijn te sippen, samen met hun vrouwen en/of hun dochters (denken we).

De sfeerimpressie hieronder levert een goede inkijk op het mooie evenement in Zwolle op.

Let op deze mevrouw. Nu schildert ze nog wortels.
Let op deze mevrouw. Nu schildert ze nog wortels.
Allo allo, musieur. Deze vino c'est trez bien pour eul of us.
Allo allo, musieur. Deze vino c’est trez bien pour eul of us.
Biggetje om 15.00 uur.
Biggetje om 15.00 uur.
Biggetje om 16.00 uur.
Biggetje om 16.00 uur.
Opgroeien is soms keihard. Zeker op de Boerenmarkt in Zwolle.
Opgroeien is soms keihard. Zeker op de Boerenmarkt in Zwolle.
Heel veel potjes en pannetjes met lekkers erin.
Heel veel potjes en pannetjes met lekkers erin.
De een parkeert zijn auto tussen de kraampjes.
De een parkeert zijn auto tussen de kraampjes.
En voor de ander is er een parkeerplaats gereserveerd.
En voor de ander is er een parkeerplaats gereserveerd.
'Waarom we niet naar Londen of Amsterdam vertrekken? Zwolle is veel mooier.'
‘Waarom we niet naar Londen of Amsterdam vertrekken? Zwolle is veel mooier.’
Natuurlijk is er ook musika. Op een boot.
Natuurlijk is er ook musika. Op een boot.
Niks selderij uit de Jumbo. Alleen de beste producten uit de kwekerij van Eef Steel.
Niks selderij uit de Jumbo. Alleen de beste producten uit de kwekerij van Eef Stel.
Waar wijn is, is ook kaas. Alleen de allerbeste.
Waar wijn is, is ook kaas. Alleen de allerbeste.
Lekker grasduinen in Zwolle, tussen de haute cuisine van Nederland.
Lekker grasduinen in Zwolle, tussen de haute cuisine van Nederland.
Voor De Burgemeester is alleen het beste goed genoeg.
Voor De Burgemeester is alleen het beste goed genoeg.
En natuurlijk waren er ook BUBBELS.
En natuurlijk waren er ook BUBBELS.
Een bad nemen hoort er tegenwoordig ook bij in de haute cuisine.
Een bad nemen hoort er tegenwoordig ook bij in de haute cuisine.
En nu - een halfuur later - schildert ze alweer peren.
En nu – een halfuur later – schildert ze alweer peren.
Back to top button