PEC Zwolle bibberend en bevend naar einde seizoen

PEC Zwolle heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door óók van Heracles Almelo (1-2) te verliezen. Lijfsbehoud in de eredivisie is daardoor nog lang niet zeker.

In een wedstrijd die vooraf werd getypeerd als de ‘belangrijkste van het jaar’ wist PEC Zwolle opnieuw geen indruk te maken. In het eigen stadion speelde de ploeg van Ron Jans het grootste deel van het duel met Heracles Almelo ongeïnspireerd, zoals zo vaak dit seizoen.

Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd wist de thuisploeg alle schroom van zich af te gooien en zich te beseffen dat er nog véél op het spel staat. Maar toen stond Heracles Almelo al op een 0-2 voorsprong (twee doelpunten Samuel Armenteros). De aansluitingstreffer van Ted van de Pavert kwam vier minuten voor tijd dan ook te laat.

En met die nederlaag zakt PEC Zwolle nog dieper weg in het moeras. Met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen en uitduel met PSV voor de boeg is het nog lang niet zeker dat de Zwollenaren zich rechtstreeks kunnen handhaven in de eredivisie. PEC Zwolle staat op een 14e plek, met vier punten voorsprong op Sparta dat op plek 16 staat. Maar de Rotterdammers hebben nog een wedstrijd tegoed.

Ron Jans beseft dat er nog niets is veilig gesteld. ‘Er is nog werk aan de winkel. De eerste helft zat er wel angst in ons spel. De tweede helft verbeterde dat. Ik wil nog steeds niet ruilen met de ploegen die onder ons staan. Je moet alleen niet bang zijn om te voetballen, want dan krijg je de rekening gepresenteerd. Maar het is ook niet zo dat we tegen Heracles helemaal zijn weggetikt. We hebben fouten gemaakt en kansen gemist. Dat past helemaal in de lijn van dit seizoen’, aldus Jans tegen FOX Sports.

Samuel Armenteros zet PEC Zwolle op achterstand: 0-1 Foto: Frank van Hienen