zondag , 25 februari 2024

Nóg meer subsidie voor Zwolse ‘verhalencafés’

Er blijkt in totaal liefst 10.400 euro subsidie te zijn verleend voor zogenoemde ‘verhalencafés’ in Zwolle. In vier avonden moeten mensen ‘met elkaar in gesprek gaan’. Een van de (besloten) avonden staat in het teken van een ontmoeting tussen Surinaamse moslims en groene vogels.

Gisteren onthulde ZwolleNu al dat de Zwolse belastingbetaler 5.400 euro moet meebetalen voor de ‘verhalencafés’. Het is een initiatief van het Zowell magazine, waarvan Kirsten Notten de hoofdredacteur is. Nu blijkt dat er óók nog een subsidie is van het VSB Fonds van 5.000 euro. Onder die aanvraag staat overigens niet de naam van organisator Zowell of Notten, maar die van stichting voor Creatieve Coöperatie. Bij de omschrijving voor de aanvraag staat: ‘Samen het verhaal van Zwolle vertellen: Zowell verhalencafés’. Het is (nog) niet bekend of de subsidie van de gemeente Zwolle óók naar de Creatieve Coöperatie is gegaan.

Notten wilde niet reageren op meerdere verzoeken van ZwolleNu om openheid van zaken te geven over onder andere de besteding van het geld.

De cafés zijn besloten avonden. De eerste sessie is inmiddels geweest: een avond waar kloosterlingen en scholieren met elkaar verhalen konden delen. Volgens Notten waren er 40 mensen aanwezig.

Kleine momenten
Zowell zegt op de eigen website over de verhalencafés: ‘Zowell, het Zwolse platform voor verhalen over kleine momenten met grote impact, brengt met verhalencafés mensen van verschillende pluimage bij elkaar. (…) Mensen die elkaar niet snel tegenkomen ontmoeten elkaar in de eerste helft van 2017 in een reeks van vier bijeenkomsten. Op de vijfde en laatste bijeenkomst in mei of juni zijn alle deelnemers en andere liefhebbers van verhalen uitgenodigd.’