donderdag , 30 maart 2023

Nooterhof gaat zondag officieel weer open

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Nooterhof. En wie is dat nu niet? Het (speel)park gaat zondag officieel weer open. De opening wordt vanaf 13.00 uur feestelijk gevierd. Iedereen is welkom!

Sinds half mei is park De Nooterhof weer open voor publiek. De afgelopen periode is er veel werk verzet door de vrijwilligers van de Milieuraad Zwolle:  tuinonderhoud, parkonderhoud, en de openstelling van het earthship. Deze week wordt ook het water van de speeltuin en in de tuinen heraangelegd of gerepareerd. Er kan dus ook weer fijn gespeeld worden in de waterspeelplek. Tevens is er sinds deze week een geheel nieuwe park-website: www.nooterhof.nl . Deze wordt de komende tijd verder bijgewerkt. 

Er valt nog steeds heel veel te doen, maar het park is nu wel ver genoeg klaar om tegelijk met de start van de zomervakantie nu ook officieel te heropenen. Dit gebeurt op zondag 14 juli. Iedereen is welkom. Met medewerking van: de familie Nooter, Stadsdichter Jeroen Kraakman,  Klara de Kikker, scholiere Sanna Jorritsma, wethouder William Dogger, en diverse vrijwilligers.

PROGRAMMA
Het park is als gebruikelijk van 11.00-17.00 uur open.

– 13.00 u. Ontvangst belangstellenden voor middagprogramma
– 13.30 u. Welkom en stand van zaken heropening Nooterhof (Michiel van Harten, coördinator Milieuraad/ Nooterhof)
13.35 u. Woord aan wethouder William Dogger. Daarna gaat hij met hulp van Klara de Kikker het water aanzetten in de speeltuin. 
– Gloednieuwe Nooterhofvlag hijsen. Deze is spontaan ontworpen door scholiere Sanna Jorritsma. Zij helpt ook mee met hijsen.
– 13.50 u. Nooterhof gedicht – Stadsdichter Jeroen Kraakman
– 13.55 u. Start informeel deel:
Informatie over de stand van zaken van het parkonderhoud met groen coördinator Henk Mellema. Rondkijken in de tuinen met  Werkgroep Tuinen Nooterhof. Herinneringen ophalen op het terras, met familie Nooter. Inkijken van ons boek Nooterhof, park met geschiedenis met mooie foto’s en herinneringen uit de meer dan 40 jarige geschiedenis van het park. De speurtocht Lentekriebels met Klara de Kikker in de Nooterhof kan gelopen worden. 

14.00- 16.30u. Waterdiertjes zoeken in en rond het park, begeleid door IVN Zwolle en Milieuraad Zwolle. We gaan in en rond de Nooterhof kijken welke beestjes in het water leven. Want naast vissen en kikkers, zit vijverwater boordevol ander leven! En wist je dat je aan de beestjes die er leven, kunt zien hoe de waterkwaliteit is? Deze activiteit is leuk voor jong en oud.