De vijfde coffeeshop van Zwolle moet in de Rodeleeuwsteeg komen. Foto: Google

Nu al petitie tegen komst coffeeshop in Zwolle

Nog geen uur na de bekendmaking dat er een coffeeshop gepland staat aan de Rodeleeuwsteeg 4 zijn ondernemers en bewoners een petitie begonnen.

Op social media is er bij de omwonenden en ondernemers in de buurt vooral onbegrip over de keuze van de geplande coffeeshop. ‘Te gek voor woorden!!!! Hebben we net een hele mooie Oude Vismarkt en Sassenstraat met leuke winkels, horeca en bewoners willen ze dit gaan doen. Ik zie de auto’s en scooters al in de straten en op de stoepen staan. Want daarop handhaven is niet te doen en wordt ook niet gedaan’, is een van de reacties.

Begeleid wonen
De gevreesde stankoverlast is ook een doorn in het oog, evenals het gegeven dat er mensen begeleid wonen in de buurt zitten. ‘Ik vind het soms al erg als er iemand bij mij in het pand blowt en nu gaat er een shop in mijn steeg komen. Kan toch niet? Er wonen mensen die er heel veel moeite voor hebben gedaan om van de drugs af te komen, en dan worden ze ermee geconfronteerd. Vind ik niet helemaal kloppen.’

De petitie is hier te zien.

2 reacties

  1. Ja hoor en toen het binnenhof een paar straten verder op zat liep de hele stad leeg. Wat een dom gelul. Wie bedenkt er iets van begeleid wonen in de binnen stad -_-” Maargoed veel alcohol in de omgeving is wel verstandig uiteraard.

  2. welk kneus die bij de gemeente werkt heeft de vergunning afgegeven hiervoor??
    Onprofessioneel onkundig en dom!!!
    Hiermee zorg je er persoonlijk voor dat de omliggende winkels naar de klote gaan en winkelende publiek weg blijft..
    Totaal onverantwoord!