OMT: Zorgen over corona-besmettingen bij scholieren

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft het kabinet geadviseerd de bovenbouw van de middelbare scholen voor twee weken te sluiten, omdat ze zich zorgen maakt over besmettingen in die leeftijdscategorie. Het kabinet heeft dat advies niet overgenomen in de nieuwe verscherpte maatregelen.

Het OMT mee zich zorgen te maken over de overdracht onder adolescenten en jongeren, met andere woorden degenen in de bovenbouw van middelbare scholen tot hoger beroepsonderwijs en de universiteiten. Dat staat in een vandaag (woensdag) gepubliceerd advies. ‘In deze groepen komen besmettingen voor die vooral gerelateerd lijken aan activiteiten direct rond de leerinstellingen. Om dit te stoppen zouden deze instellingen voor de tijd van de aanscherping moeten overgaan op online onderwijsvormen; het OMT geeft ter overweging hier toch ook de bovenbouw van de middelbare scholen bij te betrekken, ook al gaat dit in tegen het eerder geuite voornemen de scholen geheel te ontzien. Individuele leerstages bij bedrijven of in laboratoria zouden niet betrokken hoeven te worden.’

Het kabinet heeft het advies om ook middelbare scholieren in de bovenbouw over te laten gaan op online onderwijs naast zich neergelegd.

Back to top button