Onbegrip over 4 miljoen euro voor zorg in Zwolle

Uit de vandaag gepresenteerde jaarrekening van de gemeente Zwolle blijkt dat er 4,2 miljoen euro op de plank is blijven liggen uit het potje ‘sociaal domein’. Dat geld had ook besteed kunnen worden aan de zorg in Zwolle.

De gemeente Zwolle presenteerde vandaag haar cijfers over het afgelopen jaar én ontvouwde toekomstplannen voor de komende periode. Opvallend was dat er 4,2 miljoen euro is overgebleven uit de post ‘sociaal domein’. Dat geld is eigenlijk bestemd voor de hulpbehoevenden in de stad. Uitgerekend op die hulpvraag is in 2015 juist miljoenen euro’s bezuinigd, en dat zal de komende jaren ook zo zijn. Die bezuinigingen komen vooral uit de koker van de coalitiepartijen PvdA, D66, VVD en ChristenUnie.

Schandalig
Vorige week wilde Swollwacht al weten of er in Zwolle – net als in andere gemeenten in Nederland – geld is blijven liggen dat besteed had kunnen worden aan de zwakkeren in de gemeenschap. ‘Wij vinden het schandalig dat deze bedragen niet volledig worden ingezet voor mensen die heel hard hulp nodig hebben.’ Het bedrag in Zwolle is nu bekend: 4.187.000 euro om precies te zijn.
Ook reden voor oppositiepartij SP om van zich te laten horen. Fractievoorzitter Frank Futselaar: ‘Veel Zwollenaren hebben moeite met rondkomen en juist op het gebied van zorg moeten inleveren. Hoe is het dan mogelijk dat hier middelen op de plank blijven liggen?’

Back to top button