Onbegrip over niet doorgaan Thorbeckegrachtconcert

De Zwolse SP fractie is bezorgd over het schrappen van het Thorbeckegrachtconcert, het sluitstuk van het Stadsfestival. Ook blijkt dat het vervangende concert mogelijk niet gratis toegankelijk zal zijn.

De SP ziet dit als een aantasting van de toegankelijkheid van het festival. Daarom stelt de partij vanavond (maandag) mondelinge vragen aan het college. SP-raadslid Koen van Baal: ‘Het is onbegrijpelijk dat dit concert niet meer doorgaat. Het Thorbeckegrachtconcert is toch echt de parel van het Stadsfestival. Wij zijn blij dat er een vervangend concert wordt geregeld, maar misschien is dit concert niet gratis toegankelijk. Dat zou het open karakter van het Stadsfestival teniet doen. De toekomst van het Stadsfestival wordt ook almaar onzekerder. De SP wil het Stadsfestival graag behouden als toegankelijk en waardevol cultureel evenement voor de stad. Daarom dringen we nu aan op actie.’

Subsidies
Het Stadsfestival is afhankelijk van subsidies en die dreigen te verdwijnen. De SP wil dan ook graag van wethouder Jan Brink (D66) weten of hij zich gaat inzetten om dit festival voor Zwolle te behouden.
Andere projecten kregen eerder wel subsidie van de gemeente Zwolle, zoals het houden van vier verhalencafés.

[advpoll id=”54″ title=”Poll” width=”270″]

Foto: Frank van Hienen, http://www.frankvanhienen-fotografie.nl/
Foto: Frank van Hienen, http://www.frankvanhienen-fotografie.nl/
Foto: Frank van Hienen, http://www.frankvanhienen-fotografie.nl/
Back to top button