Onbegrip over regels bij huldiging PEC Zwolle, ‘lijkt wel crematie’

Veel PEC Zwolle-fans storen zich aan de waslijst aan regels die zij in acht moeten nemen als ze zaterdag de promotie naar de Eredivisie willen vieren in Park de Wezenlanden.

De gemeente heeft huisregels opgesteld voor iedereen die zich zaterdag rond 16.00 uur meldt om het elftal van PEC Zwolle toe te juichen voor de geleverde prestatie dit seizoen. Zo is het niet toegestaan om flyers mee te nemen, om een eigen biertje te drinken en iedereen die weigert zich te laten fouilleren of hun tassen te laten onderzoeken, wordt het terrein afgezet.

Veel PEC Zwolle-fans vinden de maatregelen overdreven. ‘Het lijkt wel dat ze liever geen huldiging met hun supporters willen’, zegt Stefan. ‘Belachelijk… Leuk zo’n huldiging met deze ‘regeltjes’. Hoe anders was het jaren geleden. Het spontane, gezellige mag niet meer’, stelt Joke. Volgens Wilco lijkt het wel ‘een crematie’. ‘Je mag stil staan en ademen’, zegt Martijn.

De huldiging vindt zaterdagavond plaats van 18:00 uur tot 19:00 uur. Bezoekers zijn welkom vanaf 16.00 uur. Om 17.00 uur start het voorprogramma. Kijk hier voor het programma op hoofdlijnen. Mocht PEC Zwolle alsnog kampioen worden op de laatste speeldag dan is er ook een rondvaart door Zwolse grachten om 17.15 uur.

Back to top button