Onderzoek naar wachttijden sociale huurwoning

Leden van de SP zullen op donderdagavond 24 maart in de Diezerstraat een onderzoek doen naar de ervaringen van Zwollenaren over de wachttijden voor een sociale huurwoning. Dit is de start van een langdurig onderzoek naar de problemen in de stad rond het vinden van huisvesting in de sociale sector.

De SP krijgt vaak van Zwollenaren te horen dat zij in de praktijk veel langer wachten op een (sociale) huurwoning dan de toch al forse 4,5 jaar die uit de officiële cijfers van de corporaties blijkt. Daarom wil de partij graag in gesprek met Zwolse huurders om te horen wat de knelpunten zijn en of de werkelijkheid overeenkomt met de cijfers.

Schrijnende situaties
Woordvoerder Johnny Brocx: ‘De SP krijgt geregeld melding van schrijnende situaties, mensen die snel een woning nodig hebben door bijvoorbeeld veranderende persoonlijke omstandigheden als een echtscheiding, maar deze net geen mogelijkheid kunnen krijgen. Tegelijkertijd hoor je van mensen die jaren op alles reageren maar er maar niet in slagen een huis te vinden. Wij hopen op een beter inzicht in de praktijk van de Zwolse woningmarkt.’

Back to top button