Onrust in Stadshagen door ‘kinderlokker’

Er is volgens de politie onrust in de wijk Stadshagen ontstaan door een man die kinderen aanspreekt. Basisschool Het Festival heeft ouders hiervan op de hoogte gesteld, nadat de man op het schoolplein twee leerlingen benaderde.

Afgelopen dinsdagmiddag kreeg de politie melding van een man die in de wijk Stadshagen kinderen aansprak. De man (56) heeft een gebiedsverbod gehad voor de wijk Stadshagen die hij later overtrad, waarna hij is aangehouden. Aangezien de man zeer regelmatig bij de politie in beeld is vanwege overlast, vernielingen en diefstallen, is hij overgebracht naar een speciale inrichting voor veelplegers. De man blijft voor langere tijd gedetineerd!

Verkeerde informatie
Vandaag (vrijdag) zijn er nieuwe soortgelijke signalen ontvangen uit de wijk Stadshagen over een man die kinderen aanspreekt (lichte huidskleur, donkerblauwe pet, donkerblauwe hoody, kakikleurige broek, zwarte sportschoenen met witte strepen). Deze worden door de politie onderzocht. ‘Ons bleek dat oude informatie over de man die al gedetineerd zit in deze signalen verweven zit. Op deze wijze wordt verkeerde informatie verspreid’, zegt de politie. ‘Mocht u signalen hebben waarbij sprake is van een ander signalement dan hierboven genoemd, twijfel niet en bel de politie.’ Dat kan via 0900-8844, of bij spoed via 112.

Back to top button