woensdag , 21 februari 2024
Foto: Stefan Verkerk

Onrust in Zwolle, drie auto’s in brand gestoken

Een onrustige nacht in Zwolle: bij twee meldingen van autobranden in Zwolle zijn in totaal drie auto’s in brand gestoken.

De brandweer kreeg eerst een melding rond 0.25 uur op de Morra in de Aa-landen. Ter plaatse aangekomen bleken daar twee auto’s in brand te staan, afzonderlijk van elkaar met een afstand van 25 meter ertussen. Beide auto’s leken in brand te zijn gestoken bij onder andere het linkervoorwiel. De politie ondernam een eerste bluspoging, de brandweer kon daarna (na)blussen om zo te voorkomen dat beide auto’s volledig afbrandden en naast geparkeerde auto’s ook vlam vatte. Buurtbewoners melden dat beide auto’s van een koppel is dat daar in de straat woont: een auto zou van de man zijn en de andere auto zou van de vrouw zijn.

(tekst loopt door onder foto)

Foto: Stefan Verkerk

Omstreeks 1.50 uur kwam er een melding binnen van een autobrand op het Simon van Slingelandtplein in Dieze-Oost. Ter plaatse bleek dat daar ook een auto vlam heeft gevat. Ook daar leek de brand gesticht bij het linkervoorwiel. De brandweer kon door snel ingrijpen voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De politie heeft bij de brand aan het Simon van Slingelandtplein een jerrycan meegenomen. Hoewel deze jerrycan volgens een buurtbewoner bij een naastgelegen perceel hoorde, zat er een flinke hoeveelheid brandstof in (dit was bij het leeggieten goed te ruiken).

(tekst loopt door onder foto’s)

Foto: Stefan Verkerk
Foto: Stefan Verkerk

Eerder deze week was het ook al raak met een autobrand. Aan de Nijerwalstraat brandde in de nacht van woensdag op donderdag een voertuig uit, zeer vermoedelijk was de Mercedes in brand gestoken. In de nacht van 22 op 23 november moesten politie en brandweer uitrukken voor een autobrand aan de Von Weberhof in Holtenbroek. De brandweer kon nog net voorkomen dat dat voertuig volledig uitbrandde. Ook hier was een sterk vermoeden van brandstichting.