Ontslagen op hoofdkantoor Wehkamp in Zwolle

Wehkamp wil de eigen organisatie veranderen. Daardoor zullen er maximaal 30 vaste arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor van Wehkamp in Zwolle komen te vervallen.

Wehkamp wil haar organisatie nog efficiënter en wendbaarder maken vanwege de steeds sneller veranderende onlinemarkt, meldt het bedrijf zelf. Om dit te bereiken heeft Wehkamp een plan gemaakt om processen op het hoofdkantoor verder te automatiseren en vereenvoudigen. Ook is Wehkamp voornemens om haar activiteiten van het distributiecentrum in Maurik en de fotostudio onder te brengen bij het hoofddistributiecentrum in Zwolle.

Automatiseren
In de komende jaren zal de nadruk bij Wehkamp nog meer komen te liggen op een premium winkelbeleving, onderscheidenheid, partnerschappen met merken zoals HEMA en Hunkemöller en productpresentatie. Hierdoor zijn er niet alleen nieuwe expertises nodig, maar dit verlangt ook een andere en efficiënte werkwijze. Om dit te bereiken wil Wehkamp verschillende organisatieverbeteringen doorvoeren zoals het verder automatiseren van processen. Door de voorgenomen veranderingen zullen sommige functies overbodig worden en zal het aantal vaste arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor met maximaal 30 afnemen. Voor deze medewerkers is er een sociaal plan opgesteld. Zij worden zo veel mogelijk begeleid naar ander werk. Wehkamp is hierover in gesprek met de vakbonden.

Back to top button