vrijdag , 2 juni 2023

Onweer en hevige buien naderen Bevrijdingsfestival in Zwolle

Het ziet er niet goed uit voor de bezoekers die vanmiddag naar het Bevrijdingsfestival in Zwolle willen komen. Volgens Buienradar krijgt Zwolle vanaf 13.45 uur te maken met zware neerslag en onweer.

Het KNMI vaardigde gisteren al een code geel uit voor vrijwel het hele land. Die waarschuwing geldt voor de provincie Overijssel van 14.00 uur tot 21.00 uur. De laatste update van Buienradar laat ook zien dat er vanaf 13.45 uur een buiengebied over Zwolle trekt met hevige neerslag en onweer. Pas na 19.00 uur zou dat wegtrekken.

Poncho’s
Het meenemen van paraplu’s zijn overigens sowieso niet toegestaan op het Bevrijdingsfestival wegens veiligheidsoverwegingen. Poncho’s mogen daarentegen wel. ‘Het wordt niet alleen nat, het is ook oppassen met onweer, hagel en ook windstoten’, zegt weerman Marco Verhoef tegen de NOS. Hij blijft ook optimistisch. ‘Zo’n bui valt nooit overal tegelijk. En dat betekent dat er tussendoor ook mooie momenten zijn. Neem de poncho maar mee.’

Financiële problemen
Mocht het weer een spelbreker zijn zou dat de zoveelste tegenslag worden voor de festivals die de bevrijding van Nederland vieren. Eerder dit jaar lieten zij al weten financiële problemen te ondervinden wegens oplopende kosten. Het Bevrijdinsfestival Overijssel hintte op betaalde toegang voor bezoekers. Daar was toen veel kritiek op.