Onzeker of ophalen grofvuil in Zwolle gratis blijft

Het is nog onzeker of Zwolse burgers in de toekomst ook hun huisvuil gratis kunnen laten ophalen. Een meerderheid van de Zwolse politiek stemde een motie daarover gisteren weg.

De gemeente is op dit moment een nieuw Grondstoffenplan aan het maken. Voor een aantal partijen in de gemeenteraad moeten de Zwolse burgers echter nu al duidelijkheid krijgen dat het ophalen van grof huisvuil gratis blijft. VVD-raadslid Hans Wijnen was met zijn fractie ferm voorstander. ‘Voor de VVD is dit een belangrijke motie. Het heeft ook te maken met alles wat we de afgelopen periode hebben gezegd over de burgers het makkelijk maken. Daar hoort gratis afval echt bij. We willen niet met situaties te maken krijgen waarbij stoelen in mootjes worden gehakt en in een ondergrondse container worden gestopt.’

Uiteindelijk bleek er een meerderheid van de gemeenteraad die eerst wilde wachten op de ideeën van wethouder Filip van As. Die vond het nu voorbarig om met deze motie een voorbode te nemen op het algehele plan dat nog in ontwikkeling is.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Vóór de motie: SP, Swollwacht, VVD, CDA, Fractie Jurgens, Fractie Cetin
Tegen de motie: ChristenUnie, PvdA, D66, GroenLinks
Uitslag 17-22[/box]

Back to top button